Veckobrev v 34

Måndag
Vi började med tyst läsning. Sen skrev vi i våra nya dagböcker. Första engelskan var också idag. Efter rasten började vi med ett nytt räknesätt som heter uppställning. Till mat fick vi köttfärssås och spagetti.

Tisdag
Det var jättekul i tisdags men det hände lite olyckor. Vi var i kohagen och lekte med våra fadderbarn. 2 fick skoskav, 3 börja gråta, 3 sjönk ner i leran men det var ändå jättekul. Lekarna gick till så här: Man skulle hitta en sten som vägde 1 kg, en sten som väger 1/2 kg och en sten som väger 100g. Vi skulle också hitta en pinne som var 1 meter, en pinne som var 30 centimeter och en som var 1 decimeter. Sedan skulle vi skriva en dikt. Sen gick vi hem och åt lunch. Efter lunchen gjorde vi klart saker i lådan.

Onsdag
Den här dagen blev det mycket krångel. Men när allt var klart tog vi gruppfoto. Efter lunchen tog vi enskilda foton. Medans några tog kort jobbade vi andra med mitt sommarlov.

Torsdag
Först gick vi till matsalen för att träffa Börje som skulle berätta om skolan i Colombia. Han berättade lite om landet och han hade med sig ett riktigt ormskinn. De har nu byggt en skola som heter Lillån södra skola. Mer information finns på skolans hemsida. Sedan gick vi till klassrummet och jobbade igen.

Fredag
Vi började dagen med att gå till ängen och lekte några lekar i grupper. En lek som alla inte hann att göra gjorde vi i trean när alla andra gått hem till skolan. Veronica delade upp oss i grupper så det blev 3 i alla grupper. Alla grupper fick ett djurläte. Sedan delade Veronica på oss och vi fick leta efter varandra. Vi blundade och lyssnade efter vårt läte för att hitta varandra. Sedan gick vi och åt mat på skolan. På eftermiddagen gjorde vi klart och hade roliga timmen.
IMG_1269

Skrivet av Axel, Olivia, Melvin och Alice

 

En reaktion på “Veckobrev v 34

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *